Klaslokaal

Klaslokaal

In de klas werken we met verschillende kalenders en borden. Op de jaarkalender worden specifieke activiteiten aangeduid zoals grootoudersfeest, kerstfeest, verjaardagen van de kleuters enz.

jaarkalender juf lidy

We hebben ook een weekkalender waar de dagen van de week aangeduid worden met een pictogram. Hierop komen de activiteiten van de week zoals zwemmen, turnen, speciale gebeurtenissen enz.

weekkalender juf lidy

Onder de weekkalender vinden we het keuzebord waar de kleuters een keuze kunnen maken uit verschillende activiteiten zoals verven, knutselen, ontwikkelingsmateriaal uit de kast, plasticine, bouwhoek, lego, puzzels, computer, knex, poppenkamer enz.

Op het keuzebord kunnen de kinderen zelf hun kenteken bij een activiteit plaatsen. Eenmaal gekozen voor een bepaalde activiteit blijf je daar ook een geruime tijd mee bezig. Eén van de grote voordelen van het keuzebord is natuurlijk dat de kinderen in één oogopslag zelf kunnen zien welke activiteiten nog vrij zijn en dat we snel aan het werk kunnen.

Op de daglijn zien de kleuters het verloop van de dag. De verschillende activiteiten worden aangeduid met een pictogram. Hierop staat ook vermeld wie het kindje van de dag is.

daglijn juf lidy

Op de weerkalender leren de kleuters waarnemen wat het weer van de dag is.

daglijn juf lidy

Via het aanwezigheidsbord weten we welke kleuters er die dag in de klas aanwezg zijn.

aanwezigheidsbord juf lidy