Klashoekjes

Klashoekjes

In onze klas zijn verschillende hoeken waarin de kinderen kunnen spelen en leren. Vaak is er ook een themahoek die is ingericht naar aanleiding van het thema waar we op dat moment mee bezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een apotheek tijdens het thema “Ziek zijn”.

Onthaalhoek

Hier komen we ’s morgens samen en mag elke kleuter zijn zegje doen. Hier worden de verjaardagen gevierd, verhaaltjes verteld … allerhande groepsactiviteiten komen hier aan bod.

Computerhoek

Het werken met de computer en bijbehorende programma’s is voor de kleuters aantrekkelijk, leerzaam en stimulerend voor de taalontwikkeling.

Het bevordert zelfstandig werken en richt dit zich vooral op het spelenderwijs leren omgaan met de basisvaardigheden, zoals gebruik van de muis.

Barbiehuis

In het barbiehuis bevorderen de kleuters hun fantasie, samenspelen en taalontwikkeling.

Bouwhoek

In de bouwhoek experimenteren de kleuters met blokken en constructie materialen.

Torens om het hoogst, grote gebouwen of fijn afgewerkte kunstwerkjes, alles is mogelijk !

Zo leren ze ook samenwerken om samen tot een mooi resultaat te komen.

Fijne motoriek

Met lego, hamertje-tik, steekmozaiek maken de kleuters kleine constructies. Zo wordt de fijne motoriek spelenderwijs geoefend.

Tekentafel

Wat voor thema we ook behandelen, de kinderen kunnen er altijd een leuke tekening over maken. Bij tekenen is het goed dat kinderen uiting durven geven aan persoonlijke gevoelens.

Ze moeten genoeg vrijheid krijgen om eigen creativiteit uit te drukken in hun werkstukjes.

Fantasiehoek

In de fantasiehoek kunnen de kleuters hun fantasie de vrije loop laten. Daarvoor hebben ze allerhande speelgoed ter beschikking zoals auto’s, boerderij, kasteel, ridders, piraten …

Poppenkamer

Hier kunnen de kleuters zich verkleden, koken …
Kinderen ontwikkelen door het samenspelen ook hun taalgebruik. Hier krijgen de kleuters de kans om alles wat ze weten over de ‘grote’ mensen samen te brengen en uit te beelden: vaders, moeders, winkeliers, dokters, kappers.

Door te doen zoals de grote mensen leren de kinderen de betekenis te vatten van de wereld van de volwassenen.

Knutseltafel

Kinderen genieten van knutselen, schilderen, tekenen, plakken … en al doende ontwikkelen ze hun creativiteit, zelfvertrouwen en concentratie-vermogen. En zo ontstaan er vele mooie kunstwerkjes.

Denkhoek

In deze hoek vinden we puzzels, opvoedende spelen, gezelschapsspelen en kunnen we alle soorten denkoefeningen maken.

Catechesehoekje

Omdat we een katholieke school zijn, is er ook een plaats voorzien voor een bezinningshoekje waar we het beeld van Maria vinden. Bij het aansteken van de kaars weten de kleuters dat ze stil moeten zijn en dat we samen gaan bidden.

Boekenhoek

In de boekenhoek is er altijd een ruime keuze aan lees- en prentenboeken aanwezig. Daar vinden ze dan ook boeken over het thema van de week.