Activiteiten

Juf Lidy apprecieert jullie reacties

Versturen

Uitstap Averegten

Datum: oktober 14, 2017 Geschreven door: juf Lidy Categorie: Activiteiten, Nieuws, Weetjes 0

Wat meer info over De Averergten

Het Provinciaal Groendomein De Averegten is een 100 hectare grote inspiratiebron. Wie er ooit gewandeld heeft op een zomerse dag na een hevig onweer, heeft tussen de coulissen van opstijgende waterdamp de ware schoonheid van dit bos beleefd. Verzadigd groen, de roep van de koekoek en de prikkelende geur van de aarde. In hun malse weiden pronken de schapen als wattenbollen op een groen canvas. Op een winterse dag zie je tussen de bevroren kruinen van een groepje elzen de torens van Hallaar en Heist-op-den-Berg als versteende wachters van dit pastorale landschap. In De Averegten adem je de tijdloosheid van de natuur.

Ben je op zoek naar een plek natuurschoon waar je volop van mag genieten, dan kun je terecht in De Averegten. De natuurlijke afwisseling tussen bossen en weilanden vormt de aantrekkingskracht van dit domein. De open ruimten hebben een bestemming als picknickweide, dierenweide, speelzone of natuurgebied.

De Averegten is een wandeldomein bij uitstek. Er zijn verschillende wandelpaden voorzien waarvan de groene route speciaal aangelegd is voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en joggers.
Het hele jaar door worden er evenementen en activiteiten georganiseerd voor scholen, groepen en individuele bezoekers.